Hækklipning

Jeg har års erfaring med hækklipning. Jeg er grundig med oprydningen, og mine kunder er glade og tilfredse. Det er tilfredsstillende for mig at se en nyklippet hæk stå knivskarpt. Henover sommeren har jeg en masse hækklipning, og jeg nyder det aktive arbejde. Der er gang i den, og vi får virkelig noget fra hånden. Og så kan man tydeligt se, hvor langt man er kommet… Mit værktøj består af Stihls lækre batteri-system. Når du hyrer mig til at klippe hæk slipper du og dine naboer for at høre på støjende to-taktsmotorer, der invaderer hele gaden med støj.

Klipning af hæk

Alt efter type, vækstforhold, sundhed og alder kan der klippes hæk enten én gang i højsommeren eller to gange, henholdsvis til Skt. Hans og til efterårets begyndelse. Det er også et spørgsmål om temperament, om du vil klippe to gange eller nøjes med en gang om året. For eksempel er en bøgehæk flottere, hvis den bliver klippet skånsomt to gange om året frem for kun den ene gang i højsommeren. Samtidig er det en afvejning af praktik over for æstetik. Vækstmæssigt er der ikke noget til hinder for at give bøgehækken en grov klipning sent på sommeren. Klippes bøgehækken hen i august eller september er der mindre chance for, at den skyder igen samme år.
Husk der er servicefradrag for arbejde med hækklipning og beskæring. Se her


Beskæring af hæk

Er din hæk blevet for høj og bred? – Jeg sørger gerne for, at den kommer ned i en overskuelig højde. Når jeg beskærer hæk tager jeg den typisk groft ind i siden og beskærer den i ønsket højde. Modsatte side lader jeg stå med løv på, så den bevarer noget løv at “komme igen med”. Jeg gør meget ud af en hækbeskæring, og går snittene efter med et ørnenæb for ikke at efterlade “skrældede” og “flossede” grenender; sår, som planten får sværere ved at lukke.


Husk der er servicefradrag for arbejde med hækklipning og beskæring. Se her


Kontakt mig gerne for et gratis og uforpligtende tilbud.